3K3Y anunta un emulator blu-ray pentru Playstation 3

Pana acum pentru jocurile mai noi am avut nevoie de dongle-uri care erau insotite de patchuri pentru jocuri. Acum se pare ca strategia se indreapta spre partea optica cum a inceput modarea si pe xbox.

Cateva zvonuri au aparut de dimineata pe situl EurAsia despre un emulator blu-ray pentru Playstaiton 3 care pana seara a fost confirmat de 3K3Y Team  ca acesta exista si va urma sa fie lansat pana la sfarsitul anului.

Pentru moment echipa a dezvaluit doar o poza cu emulatorul ruland Borderlands, urmand sa apara mai multe detalii si demo-uri despre acest emulator. La prima aparitie foloseste aceiasi telecomanda care e prezenta si pe xk3y de pe xbox 360.

Emulatorul blu-ray poate sa faca backpuri la jocuri pe hardul extern reprezentand o interfata hardware completa.

Momentan instalarea acestuia e conditionata de rularea unui CFW 3.55 pentru a obtine cheia de la Blu-ray. Dupa ce aceasta e obtinuta se poate face update la ultimul firmware pentru a accesa PSN. In concluzie PSN gratuit. Echipa spera ca sa obtina si alte metode pentru extragerea cheii necesare, mentionand ca nu va fi prea greu pentru a gasi o metoda, probabil pentru consolele mai noi care nu se pot downgrada.

Instalarea acestuia pe consola se poate face fara lipituri, conectand numai fisele electronice fiind insa nevoie de desfacerea consolei.

Updateul la un firmware mai mare de 3.55  duce la imposibilitatea consolei de a mai rula programe homebrew ca showtime sau emulatoare.

Daca pe Xbox 360 aceste emulatoare nu au avut succes din cauza RGH-ului care ofera mai multe facilitati, pe Playstaiton 3 vor avea succes datorita limitarii CFW 3.55 pentru care e nevoie de portarea jocurilor pe acesta. Totodata e posibil ca acest emulator sa impinga developerii sa creeze un CFW mai complet.

Sa speram ca acest zvon nu ramane la stadiul acesta si acest emulator va fi lansat pe piata facand jocurile mai compatibile spre deosebire de portarea lor pe firmware 3.55 prin ebooturi.


 


Sursa
http://www.ps3crunch.net/

Facebook Comments Box