Confirmare oficiala de la echipa Matrix pentru viitorul inlocuitor Matrix Freedom 1175 pe dvd-romurile 16D5S

La cateva zile dupa un demo neoficial dovedind ca se pot rula back-uri pe un dvd-rom Liteon 1175 acum Team-Matrix a decis ca sa il faca oficial.
 

Iata explicatiile lor legate de optiunea pe care au aleso in legatura cu modarea dvd-romurilor Lite-on 16D5S prezente in Xbox 360 slim mai noi de August 2011.Eepromul SPI este blocat ca pe drive-urile 16D4S, WP (write protected) este conectat la masa facand stergerea sau scrierea memoriei imposibila.

De ce metoda Geremia/kamikaze nu ar functiona pe driver-urile 16D5S:
Zona unde firul WP poate fi taiat este mai mica de 1 mm iar firul WP este paralel cu firul DO la o distanta de separatie de 0.1 mm.
Taierea firului WP fara a atinge firul DO este greu de realizat in timpul decaparii fara  instrumente de laborator profesionale.

Din aceasta cauza a fost dezvoltat un PCB cu pentru inlocuirea celui din consola cu hardware in plus pentru a face fata criptografiei din dvd-romurile 16D5S.

Firmware-ul pentru Liteon 1175 este gata si indeplineste toate cerintele: stealth, XGD3, (ce ofera si ixtrme LT 3.0) plus cateva optiuni in testare pentru lansarea finala.
 

Demo video in care prima data ruleaza un joc original pe un dvd-rom 16D5S si apoi pe un dvd-rom cu o placa electronica Matrix.

 

 

Modarea dvd-romului 16D5S permite accesul pe live cu back-uri si este o optiune pentru modarea consolelor care care au dashbaord 2.0.15774, pe care nu se poate instala RGH momentan.

Interesant este ca au inceput sa apara si alti developeri care fac nu numai exploituri pentru RGH dar si firmware-uri pentru dvd-romuri.

Cunoscutul c4eva care a facut pana acum ixtreme cu greu a mai dat un semn de viata privind evolutia pentru dvd-romurile 16D5S in ultima perioada, lasand parca loc pentru RGH sa acapareze piata. Ramane de vazut raspunsul aestuia.

 

 

Sursa:

http://www.360crunch.net/

Facebook Comments Box