Cum se poate moda o consola Xbox 360

cum se poate moda xbox 360

Modarea unei console se alege in functie de cerintele fiecaruia si bugetul alocat. La modarea Xbox 360 diferenta intre timpurile de modari o reprezinta accesul pe Xbox LIVE pentru a juca in multiplayer sau rularea jocurilor numai offline.

Tipurile de modari disponibile pentru Xbox 360 sunt urmatoarele:

1. Modare pe dvd-rom, la care se schimba firmwareul de pe dvd-rom. Backp-urile se pot rula de pe dvd-uri. Se poate intra pe Xbox live cu modarea pe dvd-rom.

Pentru a putea scrie jocurile cu protectie XGD3 de 8.7GB pe discuri de 8.5GB este necesar un  dvd-writer pe care se poate instala ixtreme burner max (Lite-on Ihas 124, 224, 324...) sau compatibil cu ixtreme burner max payload.  Nu toate jocurile au aceasta protectie.

Este indicat ca toate jocurile sa fie verificate cu abgx si totul sa fie pe verde inainte de a intra pe Xbox Live. Preturile pentru aceasta modare difera major intre consolele fabricate inainte de August 2011 si dupa datorita faptului ca la cele fabricate dupa August 2011 trebuie schimbata placa electronica din dvd-rom pentru a putea schimba firmware-ul de pe dvd-rom cu unul custom.

 

2. Modare cu RGH, la care se schimba dashboardul consolei si se instaleaza un cip in consola pentru a incarca dashboardul modificat. Permite rularea backpurilor de pe hard-disk-ul consolei sau de pe USB. Nu se poate intra pe Xbox LIVE cu RGH. Permite rularea DLC-urilor, emulatoarelor (snes64, ps1) si jocurilor pe doua discuri. Nu afecteaza functionalitatea senzorului kinect. Dupa modarea cu RGH in consola se poate monta orice hard-disk de laptop de 2.5" cu interfata SATA.

 

3. Modare cu dual-boot. Permite selectarea dashboardului in care sa porneasca consola. Unul oficial cu care se poate intra pe Xbox LIVE si unul modificat pentru RGH cu care se pot rula backp-uri de pe hard-disk. Acest lucuru se realizeaza prin instalarea unei memorii secundare pe care se afla al doilea dashboard pentru RGH. Aceasta modare nu include modarea dvd-rom-ului, se vor putea citi doar jocuri originale de pe disk.  Nu se poate instala duall boot pe consolele fabricate dupa August 2011 (Corona 9.86 A)  care au memorie interna de 4GB.

Desigur, se pot efectua pe aceiasi consola o modare cu dual-boot si pe dvd-rom fiind modificari diferite.

Ar mai fi de mentionat modarea prin ODE-uri (Optical disk emulator), dar aceasta modare este inferioara modarii cu RGH datorita pretului, optiunilor oferite si rularea backp-urilor fara acces pe Xbox LIVE. Modare cu ODE-uri presupune instalarea unei placi electronice ce  se instaleaza intre dvd-rom-ul consolei si placa de baza a consolei,  la care se conecteaza un hard-disk pe USB de pe care se vor rula backp-urile in format iso.

Facebook Comments Box