Holy Grail pentru Playstation 4 cu 4.55

modare ps4, playstation 4 modat
Hacker m0rph3us 1987 a lansat "Holy Grail", un hack in completarea exploitului de pe fimware 4.55 pe Playstation 4,  ce va permite rularea aplicatiilor nesemnate si a backpurilor pe PS4.
 
Cativa dintre dezvoltatori precum si utilizatori ai sitului psxhax au confirmat ca acest hack functioneaza la fel ca pe fimware 4.05, cu mici errori, dar fara nimic serios. 
In paralel dupa anuntarea hackului mai multe updateuri si hackuri au fost lansate de cand a fost anuntat exploitul pe 4.55, pe langa holy grail, au fost lansate payload-uri pentru folosirea browserului web fara PSN si activarea optiunii Debug, optiune ce este folosita la instalarea backpurilor in format PKG.
Asigurativa ca folositi mereu ultima versiune a hackurilor, acestea fiind mereu imbunatatite.
 
Firmwareul 4.55 poate fi usor instalat din meniul recovery, dupa ce se tine 7 secunde apasat pe butonul power iar apoi se alege Reinstall System Software din meniu.
 
Instalarea hackului se realizeaza numai pe firmware 4.55, accesand hackul prin browserul consolei dupa ce sunt setate DNS-urile, pentru a putea ajunge la hack.
Desi fisierele pentru hack sunt disponibile pentru a fi folosite local, deja se gasesc situri cu hackul  modarea fiind mai usoara, fara folosirea unui server web.
Dupa activarea exploitului si activarea HEN din browserul web, se pot instala pkg-uri din meniul Settings>Debug Settings>Games>Pakage Installer.
Pentru pkg-urile foarte mari din pacate e nevoie de un hard disk extern formatat exFAT, pana in prezent FTP-ul folosinduse doar la accesarea sistemului PS4 si nu pentru a instala pkg-uri.
 
Momentan sunt confirmate exploituri si pe firmware 5.05, dar acestea sunt doar exploituri in modul utilizator, fara a putea accesa resursele sistemului, iar un hack complet foloseste o slabiciune din kernel pentru a rula cod nesemnat. Deci pentru firmware mai mare e nevoie si de un exploit de kernel care se lasa asteptat, hackerul Qwertyoruiop afirmand ca nu are un exploit pentru 5.50 si nici nu planuieste sa lucreze la unul.
 
 
Pasii pentru instalare pot fi urmariti in urmatorul clip, in loc de NetCat poate fi folosit payload sender v2.
Etapele sunt destul de simple o data ce PS4 ruleaza firmware 4.55, se conecteaza la internet inlocuind DNS-urile cu cele mentionate, apoi se acceseaza exploitul din helper, dupa care se activaza HEN pentru a  activa Debug Settings. Situl cu hackuri poate sa difere acestea fiind imbunatatie constant, folositile pe cele pentru 4.55, uneori e nevoie de mai multe rulari pentru a incarca exploitul in browser, mai ales daca se foloseste o conexiune Wi-Fi.
Daca consola este inchisa e nevoie rularea HEN (Holy Grail), in Rest mode exploitul ramane in memorie.
 

 

 

Cei care nu detin o consola cu firmware 4.55 mai pot incerca sa caute modelele 2016A si 7016A.
Fata de anii 2000 gamplayul pe console a evoluat depinzand in ultimul timp de modul multiplayer, oferind o experienta diferita fata de cea offline, de accea trebuie avut in vedere si pierderea accesului online o data cu modarea, fiind jocuri ce ruleaza numai online, accesul pe PSN fiind conditionat de updateul la firmware 5.50.

 

Surse:
 

http://wololo.net/

https://www.psxhax.com/

Facebook Comments Box