Linux pe PS4, dlclose exploit functional

linux loader

Dezoltatorul kR105 a scris pe forumul  wololo ceea ce multi asteptau de o vreme: un dlclose exploit functional, de asemenea a integrat loaderul pentru Linux in PS4-Playground tools, cireasa de pe tort fiind actualul PS4 Linux ce pote fi folosit impreuna cu loaderul. Este defapt piesa care lipsea pentru a incarca un Linux complet cu interfata grafica cum a demonstrat Fail0verflow, pentru end-user nu reprezinta prea mult, dar pentru dezvoltatori este un pas inainte.

Exploitul a fost lansat acum o saptamana si cativa dezvotlatori au reusit sa il dezvolte mai departe dar intampinau probleme la incarcarea acestuia. kR105 rezolva aceste buguri si lanseaza un linux cu root si sandbox excape. Acest exploit permite rularea codului nativ pe un pS4 pe firmware 1.76.
Fisierele sunt disponibile gata compilate, acestea se pun pe un stick USB formatat FAT 32 sub numele de bzImage (kernelul) si initramfs.cpio.gz (filesystemul), mai ramane sa redirectionati routerul catre loaderul PS4-Playground tools pentru a incarca kernelul. Un tutorial complet poate fi gasiti pe http://www.playstationscenefiles.com/
 

Un demo poate fi vizualizat aici

 

Sursa si fisierele pot fi gasite pe www.wololo.net

Facebook Comments Box