Playstation 4 kernel exploit pe firmware 4,05

Adieu exploit 4.05 jailbreak

       Desi in ultimul timp pe scena Playstation 4 a fost liniste, de la versiunea de firmware 1.76 nu au mai fost facute progrese remarcabile in vederea dezvoltarii unui hack iata ca incep sa apara  hackuri pe versiuni de firmware mai noi, aproape de cel curent, unii hackeri ca Qwertyoruiop sustinand ca detin un jailbreak chiar pe versiunea 5.00, dar fara a fi publicat.
       Prin urmare Team FailOverflow tocmai a publicat un kernel exploit complet pe Playstation 4, acesta fiind valabil si confirmat pana la versiunea de frimware 4.05 inclusiv, fiind eliminat de Sony in versiunile de firmware ulterioare. Acelasi exploit ar fi fost folosit de echipa Chaitin Jailbreak in demonstratia lor din octombrie 2016.
       Desi articolul de la FailOverflow nu include o adresa catre tot codul sursa ce contine exploitul detaliile si fragmentele de cod prezentate ar trebui sa fie de ajuns astfel incat dezvoltatorii de pe scena PS4 sa lanseze un Jailbraek operational pe firmware 4.05 curand.  Pana acum acest hack nu este confirmat de catre alte surse, dar avand in vedre istoricul echipe nu ne putem astepta la o farsa.
Exploitul se numeste "Adieu" deoarece a fost blocat anul trecut si foloseste o vulnerabilitate din functia namedobj_create.
      Cei ce au asteptat, detinand o consola Playstation 4 pe firmware mai mic vor fi recompensati. Pentru cei care sunt pe firmware 5.00 inca mai sunt sanse sa apara un exploit si pe aceasta versiune, desi istoria ne dovedeste ca cine doreste sa modeze consola ar trebui sa ramana pe cel mai mic firmware posibil. Cei care doresc o consola cu frmware maxim 4.05 pot incerca unul din bundleuri cu GTA V sau Uncharted 4.
      De acum sansele ca un Jailbreak operational sa apara incepand cu firmware 4.05 sunt din ce in ce mai mari, iar de acolo ne putem astepta la rularea unui sistem de operare linux sau backpuri.
      Cu toate ca incep sa apara detalii despre exploituri pe Playstation 4 ramane de vazut reactia leagla din partea Sony ceea ce poate speria hakerii sa publice un jailbrak functional, avand in vedere ca la aparitia custom firmwareului pe Playstation 3 hackerii au fost trimisi in judecata pentru publicarea custom firmwarerurilor.

Surse:

http://wololo.net/

https://www.psxhax.com

https://www.psxhax.com/

Facebook Comments Box