Specificatiile si pretul pentru Playstation 4

Dupa conferita de presa de miercuri spre joi noaptea Playstation 4 poate fi precomandat pe cateva situri la un pret de 399 lire ceea ce inseamna aproximativ 457 de euro la cursul actual.

La comenzile de pe www.games.co.uk  e nevoie de un depozit de 20 de lire. Shopto.net  mentioneaza ca la pretul de 399 de lire este aplica o reducere de 11% iar pretul viitoarei console de la Sony va fi de 449 lire.

Pretul pentru lansare il vom afla la conferinta E3 din 11-13 Iunie.

 

Iata ce informatii au fost prezentate la conferinta de presa despre consola Playstation 4 de la Sony si ce se  poate cumpara cu aproximativ 450 euro.

 

Specificatii hardware

  • Procesoarele GPU si CPU vor fi integrate intr-un sigur cip. Procesoarele vor fi fabricate de AMD pe arhitecutra asemantoare PC-urilor x86-64 din familia  “Jaguar” cu  8 coreuri. Procesorul grafic bazat pe motor grafic de al Radeon va fi capabil de 1.84 teraflo pe secunda. Conforma zvonurilor cu 30% mai mult decat procesorul grafic de la Microsoft pentru urmatorul Xbox.
  • Memoria RAM va fi GDDR 5 in total fiind de 8 GB
  • Hard-disk incorporat, de tip SSD,  nu a fost anuntata marimea acestuia.
  • Unitatea optica va fi tot blu-ray, cu viteza de 6 X pentru discuri blu-ray si 8x pentru DVD-uri. Playstation 4 nu va suporta CD-uri sau Super Audio Cd-uri.
  • Conectivitate: retea de 10, 100 si 1000 Mbs, Wi-fi la standardele 802.11  B/G si N, bluetooth 2.1 si USB 3.0
  • Iesire audio video:  HDMI, cablu analogic si iesire audio optica.

Se introduce un nou joystick, Dual Shock 4. Acesta include o suprfata senzitiva la atingere, senzori pentru identificarea jucatorilor in spatiu,  jack pentru conectarea castilor si probabil un microfon sau difuzor sub touch.De asemena mai poseda un buton Share cu ajutorul caruia se poate inregistra si  face share la gameplay.

Playstation 4 va fi capabil de stand-by, adica consola poate mentine jocul in memorie si transferul unui joc, oprind celelalte periferice ale consolei, jucatorul putand prelua jocul la deschiderea acesteia.

Jocurile de pe Playstaiton 3 sau cumparate de pe PSN/SEN nu vor fi compatibile cu Playstation 4 datorita arhitecturii diferite dintre cele doua. Jocurile de Playstaiton 3 vor putea fi jucate prin Gaikai, serviciul de cloud gaming cumparat anul trecut de Sony. De asemena e posibil ca in viitor si jocurile de Playstation 1 si Playstation 2 sa fie disponibile prin Gaikai. Daca tot fac cloud gaming ar putea permite accesul si de pe PC-uri. In acelasi timp consola va putea rula jocuri second-hand pe Playstation 4, infirmand astfel un zvon precedent.

Jocurile cumparate de pe internet vor putea fi jucate imediat, fara a fi nevoie ca acestea sa fie complet downloadate. Download-ul continuind in timp ce utilizatorul se bucura de joc.

Camera din dotarea consolei va permite vizionarea prietenilor din mediul online, de asemena acestia pot prelua controlul jocului pentru a ajuta in momente dificile in joc. Cu PS Vita se poate prelua controlul jocului cand cineva are nevoie de televizor pentru a continua jocul pe PS Vita.

Arhitectura X86 a fost aleasa pentru a usura munca dezvoltatorilor si un pret redus, jocurile fiind mai usor de implementat fiind o arhitectura folosita pe PC-uri. Astfel multi dezvoltatori au acces mai usor la consola fara investitii prea mari.

Consola nu a fost prezentata la conferinta, probabil designul nu e inca gata sau mai pastreaza cate ceva si pentru conferinta de la E3.

joystick dual shock 4  joystick playstation 4

 

 

 

Sursa:

http://www.ps3news.com

Facebook Comments Box