Tutorial cum sa transferi fisiere prin retea de pe PC pe Playstation 3 prin FTP

Acest tutorial va arata cum sa transferati jocurile din calculator in consola, util mai ales pt jocurile care au fisere mai mari de 4 GB care nu pot fi copiate pe hard extern formatat FAT 32.

Dupa ce ati conectat in retea PC-ul si consola ca in tutorialul acesta va puteti conecta la consola.

Avem nevoie de:

  1. Filezilla FTP client 
  2. Mangerul multiman, care are integrat FTP server pentru a ne putea conecta la consola prin FTP.

Instalati Filezilla FTP client pe PC si setati la Edit>Settings>Transfers "Maximum simultaneus transfers" pe 1, pentru a nu bloca transferul pe consola.
Instalati Multiman pe consola, folosind un stick usb il instalati de la optiunea Install Package files.

Pasii pentru a transfera fisierele sunt urmatorii:

1. Porniti pe consola Multiman din meniul Game si mergeti la  Settings>System information. De aici avem nevoie de IP Addess pe care o folosim in Fillezilla FTP client. Lasati multiman deschis si mergeti la PC.

2. Pe PC, in FileZilla la Host introduceti adresa ip de pe consola iar la Port 21. Selectati QuickConnect. In dreapta va aparea continutul consolei daca fillezilla se contecteaza la consola.

Daca nu va puteti conecta cu FileZilla, setati la Edit>Settings>Connection>FTP-Transfer mode pe Active si incercati din nou.

3. In FileZilla, in ferestra din dreapta jos navigati in  /dev_hdd0/GAMES unde o sa transferati jocurile. Navigati in partea stanga unde aveti directorul cu jocul, click dreapta pe directorul ce doriti sa il transferati si Upload. Mai jos observati cum progreseaza transferul.

4. Dupa ce transferul este complet din Multiman, meniul Game selectati Refresh pentru a scana hard-disk-ul, observati cum jocul copiat apare in meniul Game.

5. Selectati jocul dorit, o sa iesiti in meniul consolei si porniti jocul de la /app_home. Daca jocul nu porneste de la /app_home puneti orice joc original in consola si observati cum jocul selectat in Multiman va fi montant in locul discului din consola; porniti jocul de al disk.

Recomand ca transferul sa fie facut pe cablu pentru o viteza optima.

 

 

 

Facebook Comments Box