Un posibil jailbreak pe Playstation 4

ps4 jailbreak
Hackerul CTurt care in ultima vreme a fost in centrul atentiei pentru un exploit de kernel pe PS4 face progrese constante pentru un posibil jailbreak pe Playstation 4. Mai exact, cu ajutorul explotului de kernel din posesia sa a reusit sa faca o copie la harta de memorie RAM, urmatorul pas fiind modificarea memoriei RAM in timpul executiei pentru a putea modifica sistemul de operare de pe Playstation 4. Cu alte cuvinte sa oblige sistemul Playstation 4 sa faca lucruri pe acesta nu vrea, acesta fiind primul pas catre un jailbreak.
 
Hackerul promite ca va face o descriere tehnica despre cum functioneaza exploitul.
 
 
Insa sa nu ne entuziasmam prea tare pentru un jailbreak functional dureaza, luni de zile poate ani, apoi exploitul a fost confirmat doar pana la firmware 1.76, versiune pe care a fost descoperit webkit exploit. Pentru cei cu versiunea de firmware 3.11 nu exista o posiblitate de a reveni la 1.76.
 
Dar acest lucru nu inseamna ca doar cei cu fimware 1.76 vor putea accesa jailbreakul. Important e ca se fac progrese pentru jailbreak si dezvoltatorii pot aduna informatii critice despre cum functioneaza Playstation 4, le va permite sa analizeze intregul sistem  si pentru alte vulnerabilitati care pot fi prezente si pe firmware 3.11. Cu toate cestea sunt multi care incearca sa gaseasca un PS4 cu firmware 1.76, zvonurile spun ca bundelul cu Last of US se livreaza cu acesta versiune.
 
Pentru cei care doresc sa ruleze cod nesemnat pe PS4 acestea sunt vesti bune, poate o sa avem si un Windows pe el. :) Pentru cei care se tem de piraterie trebuie sa luam in calcul ca despre spargerea securitatii a sistemului nu sa confirmat nimic. Accesul la kernel de obicei inseamna ca securitatea e compromisa, dar nimic nu a fost confirmat inca in acest sens. Iar daca istoria se repeta, cei care au spart securitatea initiala nu vor fi neaparat cei care vor permite si pirateria pe sistem, sa nu uitam ca Playstation a dat in judecata hackerii de pe Playstaiton 3 multi renuntant ulterior sa mai caute alte vulnerabilitati pe consolele mai noi.
 
Momemtan multe speculatii sunt in mediul online, multe nestiind despre ce e vorba, neffind un jailbreak functional decat cativa pasi de inceput.  Evitati siturile care promit jailbreak pe PS4, aceste situri facand bani de pe urma chestionarelor completate pentru prommisiunea unui jalbreak. Daca va aparea un jailbreak functional urmariti sa fie confirmat pe mai multe situri de incredere.
 
Sursa:

Facebook Comments Box